מתכון לקציצות דגים

מתכון לקציצות דגים

על ידי

פברואר 23, 2015

מתכונים

Comments are Disabled

מתכון לקציצות דגים עם גזר:
מצרכים לקציצות:

1/2 קילו דג טונה מופשר לאחר השרייה שטיפה וסינון בחומץ ומלח כשעתיים.

1 קילו דג בקלה מלרוזה מופשר לאחר השרייה שטיפה וסינון בלימון ומלח חצי שעה.
חצי חבילת פטרוזילה, חצי חבילת כוסברה, ראש וחצי שום קלוף, בצל גדול, 3/4 כוס שמן,פירורי לחם.

תבלינים: מלח פלפל שחור כורכום כמון מרק עוף ופפריקה מתוקה.

מצרכים לרוטב:
ראש שלם של שום קלוף וחתוך לרבעים לאורך, ארבעה פלפלים יבשים שטופים וללא הראש, שתיי גמבות אדומות חתוכות לרצועות לאורך, שלושה גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים, חבילת כוסברה.

תבלינים: מלח פלפל שחור כורכום מרק עוף מעט פפריקה מתוקה או חריפה למי שאוהב.

אופן ההכנה:
לוקחים את הדגים המושרים וטוחנים במטחנת בשר מוסיפים את השום כוסברה פטרוזיליה ובצל מידיי פעם שמן בטחינה.

לתערובת הדגים מוסיפים תתבלינים והשמן ופירוי לחם מעאבבים טוב טוב ויוצרים קציצות שטוחות ועגולות.מכנים צלחת עם קמח וצלחת ריקה, טובלים כל קציצה בקמח ומנערים מעט שמים בצלחת הריקה את כל הקציצות הטבולות בקמח ומטגנים ממש מעט דקה מכל צד ומוציאים.

אופן ההכנה של הרוטב:
לוקחים סיר רחב ושטוח שמים שמן ומתחילים לטגן את הפלפל היבש וגמבה מעט עם טיפה כורכום מוסיפים תשום וגזר, מוסיפים מים עד החצי סיר ותבלינים, שמים חצי חבילת כוסברה ומסדרים תקציצות יפה שמים מעל את שאר הכוסברה מרתיחים ומורידים תאש לבינוני בערך חצי שעה. בתיאבון..

מתכון לקציצות דגים
5 (100%) 3 votes