מתכון סמבוסק חומוס

מתכון סמבוסק חומוס

על ידי

אפריל 20, 2015

מתכונים

Comments are Disabled

מתכון סמבוסק חומוס

מצרכים:

  • 1 קילו קמח
  • כף מלח
  • קצת יותר מחצי כוס שמן
  • 50 גרם שמרית
  • בין 2 וחצי לשלוש כוסות מים
  • 800 גרם חומוס מושרה למשך הלילה במים קרים.

תבלינים:

  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • מרק עוף
  • כמון
  • ארבעה בצלים גדולים חתוכים לרצועות.

אופן ההכנה: ללוש את הבצק טוב, לבצק חלק ונעים לא דביק. לתת לנוח להתפחה שעה מכוסה במקום חמים.

לאחר מכן לעשות עיגולים בגודל ביצה להניח על השיש לכסות ולהתפיח עוד שעה וחצי.

במחבת גדולה לטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף את החומוס המושרה אחריי שטיפה ולהמשיך לטגן בעדינות, להוסיף את התבלינים ולהוסיף שמן לפי הצורך.

למעוך מעט את העיסה עם מועך פירה ולהגיע למצב שהיא מעט מגושמת לא חלקה ורכה על ידיי הוספת שמן.

לפתוח כל עיגול ולמלא בחומוס במרכז וליצור צורת חצי ירח ולהדק טוב. במחבת עמוקה לשפוך ליטר שמן ולטגן את הסמבוסק משתיי הצדדים עד להזהבה. להוציא למסננת ובתאבון…..

מתכון סמבוסק חומוס
4.8 (95%) 4 votes